// UTOPIA //

// UTOPIA 01 //

Utopia

Convoco 14 adolescents un divendres (fase 2) a les 7 del matí i tots són puntuals. Increïble!!! Flipo!!! Venen motivats i encuriosits pel meu experiment. Parlem de la utopia, que en sabeu? Utopia / Distopia? N’heu sentit a parlar? Seria possible una societat utòpica? Hi ha una utopia única per a tots? Hitler tenia una utopia? Coincideix amb la vostra? I… passem a l’acció… 1a part. Els situo estratègicament enmig del camp i amb 80 metres de tela rosa queden units tot dibuixant el “domus”

// UTOPIA 03 //

Utopia

2a acció: Com a la ciutat d’Ersília d’Italo Calvino, els utòpics fan visibles els lligams que els uneixen sense distinció de gènere, de raça, de nacionalitat, de riquesa econòmica, d’edat, en definitiva, sense desigualtats. Seria una utopia això?
14 utòpics i 300 metres de tela rosa

// UTOPIA 02 //

Vídeo

Preguntar i escoltar. Sovint són dues coses que fem poc.
He volgut donar veu als utòpics. Els adolescents han estat també els grans oblidats, què en pensen sobre la Utopia? Ho voleu saber?

Veu en off: @paulapereez12

// UTOPIA 04 // Els utòpics parlen…

Utopia

Una utopia és un lloc molt idíl·lic, però és tant, tant idíl·lic que és com impossible d’aconseguir que existeixi. Una societat utòpica seria un lloc on hi ha igualtat, on no hi han guerres ni fam i on tothom fos feliç.
@joana.boleda 16 anys.

Seria un món on no hi hagués desigualtats i no et condicionés la teva raça, d’on provens, la teva orientació sexual i crec que això s’hauria de canviar mitjançant l’educació des de ben petits, així tothom veuria que només hi ha una única raça que és la humana.
@maria_aumatell 17 anys

La utopia és la perfecció, una cosa que sabem que no pot ser possible perquè és massa perfecte però la pensem perquè volem que passi. Una societat utòpica només hi és en els somnis. Hi ha algunes pel·lícules que fan que la societat sembli utòpica però al final ningú pot estar d’acord amb tot perquè tothom és diferent.
@queraltramon 16 anys

En una utopia seria tot perfecte, però conservant la diversitat però sense diferències. Crec que no hi ha cap societat utòpica al món perquè és molt complicat, seria gairebé impossible, ja que cap cultura tracta a tothom per igual.
@roocboleda__ 13 anys

La utopia és com la definició d’un estat on tot és perfecte. No crec que existeixi una societat utòpica perquè ens queden moltes coses per millorar.
@oyecampa 17 anys

La nostra societat en part és utòpica, ja que ens fa creure en ideals que al final no són reals. A mi m’agradaria que aquesta imaginació al final sí que fos real i la poguéssim gaudir.
@ laiaumbria 16 anys

La utopia és com hauria de ser la societat sense racisme, sense desigualtat de gènere, sense violència, seria la societat perfecta que hauríem de voler assolir tot i que, dubto molt que sigui possible perquè està molt lluny del nostre abast i no sé si mai ho podrem arribar assolir.
@marionamuns 16 anys